Hemvärnsföreningen

En del utav HBR-Stockholm och Försvarsutbildarna Stockholm Södermanland

Hemvärnsföreningen-HBR Stockholm Ungdomsavdelning Bromma

Om oss

Upptagningsområde: Bromma, Ekerö och Solna stad samt Sundbyberg stad

Fordonstjänst

Brommas ungdomsavdelning är en av fem ungdomsavdelningar inom Försvarsutbildarna Hemvärnsföreningen-HBR i Stockholmsområdet. Precis som namnet så har vi ungdomar från västerort.

 

 


Verksamheten

Våra ledord är: enkelhet, korrekthet, ödmjukhet och detta strävar vi efter att uppnå i allt vi gör – oavsett om det gäller övningar eller lektioner. Verksamheten bedrivs självfallet med ett lagom stort antal kompetenta instruktörer som håller i ett lagom tempo i utbildningen.

Vinterpatrulltävlan i Ånn

Varje torsdag möts vi på Soldathemmet på Livgardet mellan 18:30 och 21:00. Där vi har kvällslektioner. Sen ungefär 1-2 gånger i månaden så genomförs praktiska övningar – ofta på Livgardet i Kungsängen.

Vi har verksamhet varje torsdag kväll tillsammans med Järfällas ungdomsavdelning.

Följ gärna oss på Instagram @forsvarsungdomjarfalla

 

 

 


Historik

Orderskrivning

1925 bildades ”Avdelningen U30” inom dåvarande Landstormen (ursprunget till Hemvärnet). Brommaavdelningen var den andra i raden av avdelningar som bildades och är därför näst äldst i Sverige. Senare ombildades avdelningen till en ungdomsavdelning inom Hemvärnet, under ledningen av den dåvarande kretschefen.

Detta ledde till vad som sedermera skulle komma att bli ”Bromma Jägarkompani”. I början av 1990-talet bröts de Hemvärnsungdomsavdelningar som fanns i Stockholm ur hemvärnet och placerades inom organisationen FBU (Frivilliga befälsutbildningen), numera kallad Försvarsutbildarna.

Det officiella namnet på avdelningen är nu därför Hemvärnsföreningen-HBR Stockholm Bromma Ungdom, i dagligt tal Bromma ungdomsavdelning.


Kontakt Bromma ungdomsavdelning

Mikael Wirell
Mobilnummer: 070 277 64 60
E-post: bromma.ungdom@forsvarsutbildarna.se

Besöksadress: Livgardet, Granhammarskasernerna, Granhammarsvägen 196 85 KUNGSÄNGEN

(Besök endast efter ö.k.)

Välkommen!